Min familj har tillverkat traditionella engelska skor längre än vad någon kan minnas. Min gammelfarfar John öppnade den första Loake-fabriken med sina bröder Thomas och William 1880. Idag, fem generationer och mer än 130 år senare så associeras Loake fortfarande med vackra, handgjorda skor.

Som de nuvarande förvaltarna av Loake är vi oerhört stolta över våra förfäders engagemang och den tradition de lade grunden för. Av detta skäl så tillverkas våra randsydda premiumlinjer fortfarande i Kettering, England, i samma fabrik som de tre bröderna byggde 1894.

Den randsydda konstruktionen som Loake är så känd för är en invecklad process vars ursprung kan spåras så långt tillbaka som trehundra år. Endast de absolut finaste materialen används. Varje par skor tar åtta veckor att tillverka och vi anser fortfarande att vår metod är den bästa för att tillverka kvalitativa herrskor.

Vi uppskattar att Loake har tillverkat mer än 50 miljoner par randsydda skor sedan starten. Vi exporterar nu skor till mer än 50 olika länder och våra skor har blivit favorit bland de mest kräsna kunderna världen över. Vårt mål är att fortsätta denna stolta tradition och fortsätta tillverka så vackra, bekväma och slitstarka skor som vi kan.

Skandinavien i allmänhet och Sverige i synnerhet har under många år varit en mycket viktig marknad för oss på Loake. Som en service till våra kunder har vi nu öppnat vår första butik på Humlegårdsgatan 4 i Stockholm.

Andrew Loake
Verkställande Direktör

Butiken på Humlegårdsgatan har ett fokus på våra toppserier Loake 1880, Loake Shoemakers och nya Loake 1880 Export Grade. Butiken erbjuder också ett stort utbud av tillbehör och accessoarer såsom skovårdsprodukter, bälten, väskor och strumpor. Varmt välkommen!

Adress
Loake Shoemakers Stockholm
Humlegårdsgatan 4
114 46 Stockholm
Sverige

Mail: info@loakenordic.com
Webb: http://www.loakenordic.com
Tel: +46 8 12144210

Öppettider
Vardagar 12.00 -18.00
Lördagar 12.00-15.00